Domácí bramborový knedlík

Vytisknout recept
Občas slýchávám, že domácí bramborový knedlík je fuška a nebo, že se nepovedl a tak, že hospodyňky dělají z kupované sypké směsi. A přitom je to tak snadné.
Ideálně večer před samotnou přípravou knedlíků si uvařím ve slupce brambory.
Jako první si postavím na sporák hrnec s vodou, kterou přivedu k varu, osolím.
Pak oloupu a na lehce posypaný vál hrubou moukou si na jemném struhadle nastrouhám brambory. Přidám sůl a do důlku vyklepnu celé vajíčko. Nasypu směs mouky a krupice a rukama zpracuji pevné těsto.
To rozdělím na 4 stejné díly, ze kterých vytvaruji válečky o průměru 5-6 cm.
Jakmile se voda vaří, ponořím do ní knedlíky a vařím zhruba 25 minut. Tu a tam je ve vodě vařečkou zamíchám, aby se nepřichytily ke dnu hrnce.
Z této "hmoty" jsou výborné i šišky, které máme rádi např. posypané mákem nebo opečenou strouhankou.
1kg - brambory vařené
17dkg - hrubá mouka
17dkg - hrubá krupice
1ks - vejce
1lžička - sůl
příprava - 10
vaření - 25
Kategorie Přílohy
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account