Rýžový salát s jablky a kedlubnou

Vytisknout recept
Kategorie Salát
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 700 ml
  • zeleninového vývaru
  • 175 g
  • rýže natural
  • 75 g
  • divoké tmavé rýže
  • 1
  • malá plechovka kukuřice cca 140 g po odkapání
  • 2
  • kedlubny
  • 2
  • jablka
  • 2
  • jarní cibulky
  • 8 lžic
  • octa balsamico
  • 1 lžíce
  • olivového oleje
  • 1 lžíce
  • nasekané petrželky
  • sůl pepř

Instrukce

  • 1
  • Rýži uvaříme v osoleném vývaru podle návodu na obalu. Hotovou rýži pak scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme vychladnout.
  • 2
  • Očištěnou jarní cibulku nakrájíme na tenké šikmé plátky. Jablka i kedlubny oloupeme a nakrájíme na kostky. Kukuřici scedíme.
  • 3
  • Rýži smícháme s jablky, kedlubnami, kukuřicí a jarní cibulkou. Přidáme ocet, olivový olej a petrželku. Dochutíme solí a pepřem, dobře promícháme a podáváme.
5 Komentářů
  1. 5 stars
    Šalát s kalerábom, to počujem prvý krát.

  2. 5 stars
    Ráda vyzkouším. Máme rádi také žlutý meloun se schwarzwaldskou šunkou.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Zajímavá kombinace – jablko a kedlubna

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account