rýžový dort
Ingredience
- 150 g rýže ideálně kulatozrnné
- 700 ml nízkotučného mléka
- 300 ml vody
- 250 g nízkotučného tvarohu
- 1 čokoládový puding 45 g
- 50 g čokoládového proteinu
- sladidlo bez kalorií ideálně sukralóza, 1 malá odměrka = 5 mg
- ovoce kiwi, maliny, granátové jablko
- strouhaný kokos
Instrukce
- Rýži nasypejte do 500 ml mléka a pomalu vařte, než se mléko zcela vsákne do rýže. Průběžně míchejte. Podle typu rýže může být potřeba více mléka. Poté nechejte chvíli pod pokličkou rýži odstát a připravte puding.
- Smíchejte 200 ml mléka s 300 ml vody, třetinu oddělte a vmíchejte do ní pudingový prášek. Poměr mléka a vody můžete libovolně měnit podle toho, kolik chcete přijmout bílkovin.
- Zbylé dvě třetiny přiveďte v malém hrnci k varu a pak za stálého míchání vlijte směs s pudingem.
- Chvíli povařte, odstavte z ohně a oslaďte sladidlem bez kalorií.
- Do pudingu vmíchejte tvaroh a smíchejte s rýží.
- Hmotu dejte do kulaté formy, ideálně silikonové o průměru 23 cm a dejte do lednice ztuhnout na několik hodin.
- Před podáváním ozdobte ovocem spíše kyselejším, např. kiwi, jahody, granátové jablko a posypejte strouhaným kokosem. Banány nedoporučuji, protože zhnědnou.
Zajímavý recept. Už se těším, že ho někdy udělám.
já udělám někdy (1x za rok)
Zajímavý dezert, u nás se čas od času dělá rýžový nákyp.