rýžový dort

Vytisknout recept
pošmáknete si na výborném nepečeném dortu
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 8 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 150 g rýže ideálně kulatozrnné
  • 700 ml nízkotučného mléka
  • 300 ml vody
  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 1 čokoládový puding 45 g
  • 50 g čokoládového proteinu
  • sladidlo bez kalorií ideálně sukralóza, 1 malá odměrka = 5 mg
  • ovoce kiwi, maliny, granátové jablko
  • strouhaný kokos

Instrukce

  • Rýži nasypejte do 500 ml mléka a pomalu vařte, než se mléko zcela vsákne do rýže. Průběžně míchejte. Podle typu rýže může být potřeba více mléka. Poté nechejte chvíli pod pokličkou rýži odstát a připravte puding.
  • Smíchejte 200 ml mléka s 300 ml vody, třetinu oddělte a vmíchejte do ní pudingový prášek. Poměr mléka a vody můžete libovolně měnit podle toho, kolik chcete přijmout bílkovin.
  • Zbylé dvě třetiny přiveďte v malém hrnci k varu a pak za stálého míchání vlijte směs s pudingem.
  • Chvíli povařte, odstavte z ohně a oslaďte sladidlem bez kalorií.
  • Do pudingu vmíchejte tvaroh a smíchejte s rýží.
  • Hmotu dejte do kulaté formy, ideálně silikonové o průměru 23 cm a dejte do lednice ztuhnout na několik hodin.
  • Před podáváním ozdobte ovocem spíše kyselejším, např. kiwi, jahody, granátové jablko a posypejte strouhaným kokosem. Banány nedoporučuji, protože zhnědnou.
3 Komentářů
  1. 5 stars
    Zajímavý recept. Už se těším, že ho někdy udělám.

  2. Lenka Hudečková 2 roky ago

    já udělám někdy (1x za rok)

  3. Zajímavý dezert, u nás se čas od času dělá rýžový nákyp.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account