rýžový dort | Ženy s.r.o.

rýžový dort

Print Recipe
pošmáknete si na výborném nepečeném dortu
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredients

  • 150 g rýže ideálně kulatozrnné
  • 700 ml nízkotučného mléka
  • 300 ml vody
  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 1 čokoládový puding 45 g
  • 50 g čokoládového proteinu
  • sladidlo bez kalorií ideálně sukralóza, 1 malá odměrka = 5 mg
  • ovoce kiwi, maliny, granátové jablko
  • strouhaný kokos

Instructions

  • Rýži nasypejte do 500 ml mléka a pomalu vařte, než se mléko zcela vsákne do rýže. Průběžně míchejte. Podle typu rýže může být potřeba více mléka. Poté nechejte chvíli pod pokličkou rýži odstát a připravte puding.
  • Smíchejte 200 ml mléka s 300 ml vody, třetinu oddělte a vmíchejte do ní pudingový prášek. Poměr mléka a vody můžete libovolně měnit podle toho, kolik chcete přijmout bílkovin.
  • Zbylé dvě třetiny přiveďte v malém hrnci k varu a pak za stálého míchání vlijte směs s pudingem.
  • Chvíli povařte, odstavte z ohně a oslaďte sladidlem bez kalorií.
  • Do pudingu vmíchejte tvaroh a smíchejte s rýží.
  • Hmotu dejte do kulaté formy, ideálně silikonové o průměru 23 cm a dejte do lednice ztuhnout na několik hodin.
  • Před podáváním ozdobte ovocem spíše kyselejším, např. kiwi, jahody, granátové jablko a posypejte strouhaným kokosem. Banány nedoporučuji, protože zhnědnou.
3 Komentářů
  1. 5 stars
    Zajímavý recept. Už se těším, že ho někdy udělám.

  2. Lenka Hudečková 2 roky ago

    já udělám někdy (1x za rok)

  3. Zajímavý dezert, u nás se čas od času dělá rýžový nákyp.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2025 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account