rychlý a ještě chutný pokrm
Ingredience
- 125 g balení baby špenátu
- 3 lžíce extra panenského olivového oleje podle potřeby
- 1 malá šalotka
- 2 stroužky česneku
- 1 lžíce čerstvého estragonu
- 1 lžíce čerstvé bazalky
- 1 lžička nasekané pažitky
- 2 lžíce husté zakysané smetany 30%
- mořská sůl podle potřeby
- těstoviny
- trocha olivového oleje
- sýr ricotta
Instrukce
- V pánvi na středním stupni tepla rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje. Přidáme nasekanou šalotku a po chvilce i česnek. Necháme šalotku zesklovatět a česnek rozvonět cca 5 minut. Přidáme špenát a mícháme dokud nezavadne ještě cca 2 minuty.
- Do nádoby mixéru dáme špenátovou směs spolu s nasekanými bylinkami. Přidáme smetanu a další lžíci olivového oleje. Mixujeme, dokud nebude směs hladká a krémová. Podle potřeby několikrát setřeme ze stěny nádoby, dochutíme solí a vrátíme do pánve.
- Potřebné množství těstovin uvaříme v osolené vodě s trochou olivového oleje podle návodu na obalu. Před scezením odložíme 1 naběračku vody z vaření stranou, těstoviny scedíme a přidáme do pánve ke špenátu.
- Vše spolu promícháme, podle potřeby přidáme trochu odložené vody, aby se těstoviny dobře obalily a ihned podáváme s kopečkem ricotty.
Špenát máme rádi, tak vyzkouším.
Miluji ho 🙂 Budu ráda.
něco podobného taky děláme, je to super rychlovka a opravdu nám chutná, i malému, když jsme spolu 🙂
Já miluji tenhle druh jídla, rychlovka a výborná….Nemusím každý den maso.