rychlý a ještě chutný pokrm

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 125 g balení baby špenátu
  • 3 lžíce extra panenského olivového oleje podle potřeby
  • 1 malá šalotka
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce čerstvého estragonu
  • 1 lžíce čerstvé bazalky
  • 1 lžička nasekané pažitky
  • 2 lžíce husté zakysané smetany 30%
  • mořská sůl podle potřeby
  • těstoviny
  • trocha olivového oleje
  • sýr ricotta

Instrukce

  • V pánvi na středním stupni tepla rozehřejeme 2 lžíce olivového oleje. Přidáme nasekanou šalotku a po chvilce i česnek. Necháme šalotku zesklovatět a česnek rozvonět cca 5 minut. Přidáme špenát a mícháme dokud nezavadne ještě cca 2 minuty.
  • Do nádoby mixéru dáme špenátovou směs spolu s nasekanými bylinkami. Přidáme smetanu a další lžíci olivového oleje. Mixujeme, dokud nebude směs hladká a krémová. Podle potřeby několikrát setřeme ze stěny nádoby, dochutíme solí a vrátíme do pánve.
  • Potřebné množství těstovin uvaříme v osolené vodě s trochou olivového oleje podle návodu na obalu. Před scezením odložíme 1 naběračku vody z vaření stranou, těstoviny scedíme a přidáme do pánve ke špenátu.
  • Vše spolu promícháme, podle potřeby přidáme trochu odložené vody, aby se těstoviny dobře obalily a ihned podáváme s kopečkem ricotty.
4 Komentářů
  1. 5 stars
    Špenát máme rádi, tak vyzkouším.

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    něco podobného taky děláme, je to super rychlovka a opravdu nám chutná, i malému, když jsme spolu 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account