Rybízovo-banánová marmeláda s mandlovým nádechem

Vytisknout recept
Netradiční kombinace chutí, která vás nadchne. Pokud vám například rybíz nevystačí na čistě rybízovou marmeládu, určitě vyzkoušejte.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Klíč. slova marmeláda, zavařování
Čas přípravy 1 hour
Čas vaření 50 minutes
Celkový čas 1 hour 50 minutes
Porce 10
Kalorie 243
Uvařila Marcela ZAVADILOVÁ

Ingredience

  • rybíz mix (červený, černý, bílý)
  • banány
  • 4 ks cukr s mandlovou příchutí
  • 2 ks želírovací cukr 2:1

Instrukce

  • Rybíz pečlivě očistíme a vaříme až do uplného rozvaření. Vzniklou směs rozmixujeme a přecedíme přes hustý cedník. Vznikne tak  3 l husté šťávy bez peciček. Banány oloupeme a rozvaříme tak aby vzniklo 1 l banánové "kaše".
  • Rybízovou šťávu promícháme s banánovou hmotou. Přidáme 4 ks cukru s mandlovoupříchutí + 2x ks želírovacího cukry 2:1 za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut. Čas se může lišit dle použitého žel. cukru.
  • Odebereme případnou pěnu a horkou marmeládu opatrně nalijeme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme na cca 5 minut dnem vzhůru.

Nutriční hodnoty

Serving: 100g | Vláknina: 1g | Kalorie: 243kcal | Tuky: 0.2g | Protein: 0.4g | Cukry: 60g

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account