Netradiční kombinace chutí, která vás nadchne. Pokud vám například rybíz nevystačí na čistě rybízovou marmeládu, určitě vyzkoušejte.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Keyword marmeláda, zavařování
Čas přípravy 1 hourhod.
Čas vaření 50 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.50 minutesmin
Porce 10
Kalorie 243
Uvařila Marcela ZAVADILOVÁ
Ingredience
rybíz mix (červený, černý, bílý)
banány
4kscukr s mandlovou příchutí
2ksželírovací cukr 2:1
Instrukce
Rybíz pečlivě očistíme a vaříme až do uplného rozvaření. Vzniklou směs rozmixujeme a přecedíme přes hustý cedník. Vznikne tak 3 l husté šťávy bez peciček. Banány oloupeme a rozvaříme tak aby vzniklo 1 l banánové "kaše".
Rybízovou šťávu promícháme s banánovou hmotou. Přidáme 4 ks cukru s mandlovoupříchutí + 2x ks želírovacího cukry 2:1 za stálého míchání přivedeme k varu a vaříme 3-5 minut. Čas se může lišit dle použitého žel. cukru.
Odebereme případnou pěnu a horkou marmeládu opatrně nalijeme do skleniček, zavíčkujeme, otočíme na cca 5 minut dnem vzhůru.