Rohlíky, které se vždy povedou

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 2 hours
Porce 0
Uvařila RadkaCvejnová

Ingredience

  • 470 g Hladká mouka
  • 270 ml Vody vlažné
  • 25 g Sušené droždí
  • 70 g Rozpuštěné sádlo
  • 2 lžička Sůl
  • 1 lžička Cukr

Instrukce

  • Doma pečeným rohlíkům se nic nevyrovná. S máslem a domácím džemem jsou hvězdou každé nedělní snídaně!
    Suroviny vložíme do nádoby pekárny a necháme vypracovat a nakynout těsto. Pokud nemáme pekárnu, připravíme klasické knuté těsto.
    Nakynuté těsto rozdělíme na 10 stejných kousků, každý zformujeme do kulatého bochánku.
    Bochánek rozválíme na oválek a smotáme.
    Na plechu vyloženém papírem na pečení necháme rohlíky ještě 10-15 minut dokynout. Pak je potřeme
    mlékem a vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů Celsia. Pečeme dozlatova asi 15 minut.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account