Risotto s medvědím česnekem
Ingredience
- 150 g máslo
- sůl
- 1 hrst strouhaný parmazán
- 1 ks šalotka
- zeleninový vývar
- 150 ml bílé víno - suché
- 300 g rýže carnaroli na rizoto
- 3 hrst medvědí česnek listy
Instrukce
- V hrnci rozpusťte máslo a osmažte na něm najemno nakrájenou šalotku. Přisypejte rýži, kterou nijak neproplachujte a promíchejte s šalotkou. Následně zalijte vínem, které nechte úplně vyvařit - dodá pokrmu skvělou chuť. Pomocí naběračky přidávejte vývar, vždy po pár mililitrech. Nejprve stačí dvě naběračky, které nechte vyvařit a poté opět přilijte. Risotto nesmí být moc zalité a vaří se pomalu, proto od něj neodcházejte. Vařte takto asi 20 minut, dokud není rýže na skus. V posledních 2 minutách přidejte nasekaný medvědí česnek, osolte a risotto odstavte. Posypejte parmazánem a podávejte.
i když vím, že už roste medvědí česnek, tak bohužel, jsem se na jeho sběr nedostala 🙁
Super, musíme se o víkendu vypravit do okolí a zjistit, jak na tom medvědí česnek letos je.
My už máme i do zásob namražený 🙂