V této variantě se mísí aroma medvědího česneku s lehkou chutí bílého vína.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 30 minutesmin
Porce 4osoby
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
150gmáslo
sůl
1hrst strouhaný parmazán
1ks šalotka
zeleninový vývar
150mlbílé víno - suché
300grýže carnarolina rizoto
3hrst medvědí česnek listy
Instrukce
V hrnci rozpusťte máslo a osmažte na něm najemno nakrájenou šalotku. Přisypejte rýži, kterou nijak neproplachujte a promíchejte s šalotkou. Následně zalijte vínem, které nechte úplně vyvařit - dodá pokrmu skvělou chuť. Pomocí naběračky přidávejte vývar, vždy po pár mililitrech. Nejprve stačí dvě naběračky, které nechte vyvařit a poté opět přilijte. Risotto nesmí být moc zalité a vaří se pomalu, proto od něj neodcházejte. Vařte takto asi 20 minut, dokud není rýže na skus. V posledních 2 minutách přidejte nasekaný medvědí česnek, osolte a risotto odstavte. Posypejte parmazánem a podávejte.