Restované krevety s kari a pórkem
Ingredience
- Krevety
- Kari
- Mořská sůl
- 1 stroužek česnek
- Pepř
- 1 lžička Zázvor
- Pórek
Instrukce
- Lehká večeře z mořských plodů a zeleniny. Terezo, děkujeme za super tip!Loupání krevetKrevetu pořádně umyjeme a hlavičku odloupneme, nebo odřízneme. Oloupeme krunýř až po ocásek. Nařízneme podélně hřbet krevety, odstraníme tmavé střívko a opláchneme.PřípravaKrevety naložíme na chvíli do oleje, přidáme česnek, kari, špetku soli, pepř a zázvor. Mezitím si osmažíme na kolečka nakrájený pórek. Na rozehřáté pánvi pražíme krevety dokud nezrůžoví, zpravidla 3 minuty a podáváme teplé. Pamatujte, čím kratší dobu krevety smažíme, tím budou křupavější a chutnější. Pokud tento pokrm podáváme jako hlavní chod, je vhodné připravit rýži jako přílohu.