Restované krevety s kari a pórkem

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 3 minutes
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila TerezaVaněčková

Ingredience

  • Krevety
  • Kari
  • Mořská sůl
  • 1 stroužek česnek
  • Pepř
  • 1 lžička Zázvor
  • Pórek

Instrukce

  • Lehká večeře z mořských plodů a zeleniny. Terezo, děkujeme za super tip!
    Loupání krevetKrevetu pořádně umyjeme a hlavičku odloupneme, nebo odřízneme. Oloupeme krunýř až po ocásek. Nařízneme podélně hřbet krevety, odstraníme tmavé střívko a opláchneme.
    PřípravaKrevety naložíme na chvíli do oleje, přidáme česnek, kari, špetku soli, pepř a zázvor. Mezitím si osmažíme na kolečka nakrájený pórek. Na rozehřáté pánvi pražíme krevety dokud nezrůžoví, zpravidla 3 minuty a podáváme teplé. Pamatujte, čím kratší dobu krevety smažíme, tím budou křupavější a chutnější. Pokud tento pokrm podáváme jako hlavní chod, je vhodné připravit rýži jako přílohu.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account