ŘEPOVÝ KEČUP

Vytisknout recept
Řepa se pro kečup hodí náramně už svojí barvou a sladkostí. Vznikne vám zářivá omáčka, která se hodí všude, kde byste použili klasický kečup z rajčat.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 1 sklenice
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 500 g řepy
  • 15 g čerstvého zázvoru
  • 75 g jablečného octa
  • 35 g vypeckovaných datlí nebo rozinek
  • lžička olivového oleje
  • 2 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • sůl

Instrukce

  • Řepu oloupejte a nakrájejte na větší kostky.
  • Vložte do hrnce, zalijte 100 ml vody a přidejte zbylé ingredience.
  • Zakryjte pokličkou a přiveďte k varu, stáhněte na mírný plamen a nechte vařit do změknutí řepy.
  • Pokud se z řepy uvolnilo hodně vody, odkryjte ke konci pokličku a vodu nechte vyvařit.
  • Nechte zchladnout, vylovte bobkové listy a nové koření a následně rozmixujte v mixéru do jemné konzistence.
  • Dochuťte octem a solí a poté kečup uchovejte v uzavíratelné sklenici. V lednici vám vydrží minimálně týden. Pokud si kečup zamilujete, můžete si ho ve větším množství zavařit a mít ho vždy po ruce.
3 Komentářů
  1. Lenka Hudečková 2 roky ago

    zajímavý recept, řepu si kupujeme vcelku často, ale kečup taky nemusíme…nicméně, tohle mě zaujalo

  2. No a toto mě tedy vůbec neláká…kečup se u nás doma skoro nepoužívá. Červenou řepu mám ráda, ale v jiných pokrmech.

    • Author
      NelaVávrová 2 roky ago

      Také jsem neměla kečup xxx roků, ale děláme si poslední dobou domácí pizzu a chybí jí tam červený základ, tak jsem zkusila něco zdravějšího a nového…

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account