ŘEPOVÝ KEČUP
Ingredience
- 500 g řepy
- 15 g čerstvého zázvoru
- 75 g jablečného octa
- 35 g vypeckovaných datlí nebo rozinek
- lžička olivového oleje
- 2 kuličky nového koření
- 2 bobkové listy
- sůl
Instrukce
- Řepu oloupejte a nakrájejte na větší kostky.
- Vložte do hrnce, zalijte 100 ml vody a přidejte zbylé ingredience.
- Zakryjte pokličkou a přiveďte k varu, stáhněte na mírný plamen a nechte vařit do změknutí řepy.
- Pokud se z řepy uvolnilo hodně vody, odkryjte ke konci pokličku a vodu nechte vyvařit.
- Nechte zchladnout, vylovte bobkové listy a nové koření a následně rozmixujte v mixéru do jemné konzistence.
- Dochuťte octem a solí a poté kečup uchovejte v uzavíratelné sklenici. V lednici vám vydrží minimálně týden. Pokud si kečup zamilujete, můžete si ho ve větším množství zavařit a mít ho vždy po ruce.
zajímavý recept, řepu si kupujeme vcelku často, ale kečup taky nemusíme…nicméně, tohle mě zaujalo
No a toto mě tedy vůbec neláká…kečup se u nás doma skoro nepoužívá. Červenou řepu mám ráda, ale v jiných pokrmech.
Také jsem neměla kečup xxx roků, ale děláme si poslední dobou domácí pizzu a chybí jí tam červený základ, tak jsem zkusila něco zdravějšího a nového…