Řepa se pro kečup hodí náramně už svojí barvou a sladkostí. Vznikne vám zářivá omáčka, která se hodí všude, kde byste použili klasický kečup z rajčat.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 30 minutesmin
Celkový čas 45 minutesmin
Porce 1sklenice
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
500gřepy
15gčerstvého zázvoru
75gjablečného octa
35gvypeckovaných datlí nebo rozinek
lžička olivového oleje
2kuličky nového koření
2bobkové listy
sůl
Instrukce
Řepu oloupejte a nakrájejte na větší kostky.
Vložte do hrnce, zalijte 100 ml vody a přidejte zbylé ingredience.
Zakryjte pokličkou a přiveďte k varu, stáhněte na mírný plamen a nechte vařit do změknutí řepy.
Pokud se z řepy uvolnilo hodně vody, odkryjte ke konci pokličku a vodu nechte vyvařit.
Nechte zchladnout, vylovte bobkové listy a nové koření a následně rozmixujte v mixéru do jemné konzistence.
Dochuťte octem a solí a poté kečup uchovejte v uzavíratelné sklenici. V lednici vám vydrží minimálně týden. Pokud si kečup zamilujete, můžete si ho ve větším množství zavařit a mít ho vždy po ruce.