Go Back
+ servings

ŘEPOVÝ KEČUP

Vytisknout recept
Řepa se pro kečup hodí náramně už svojí barvou a sladkostí. Vznikne vám zářivá omáčka, která se hodí všude, kde byste použili klasický kečup z rajčat.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 1 sklenice
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 500 g řepy
  • 15 g čerstvého zázvoru
  • 75 g jablečného octa
  • 35 g vypeckovaných datlí nebo rozinek
  • lžička olivového oleje
  • 2 kuličky nového koření
  • 2 bobkové listy
  • sůl

Instrukce

  • Řepu oloupejte a nakrájejte na větší kostky.
  • Vložte do hrnce, zalijte 100 ml vody a přidejte zbylé ingredience.
  • Zakryjte pokličkou a přiveďte k varu, stáhněte na mírný plamen a nechte vařit do změknutí řepy.
  • Pokud se z řepy uvolnilo hodně vody, odkryjte ke konci pokličku a vodu nechte vyvařit.
  • Nechte zchladnout, vylovte bobkové listy a nové koření a následně rozmixujte v mixéru do jemné konzistence.
  • Dochuťte octem a solí a poté kečup uchovejte v uzavíratelné sklenici. V lednici vám vydrží minimálně týden. Pokud si kečup zamilujete, můžete si ho ve větším množství zavařit a mít ho vždy po ruce.