Rebarborový koláč na plech

Vytisknout recept

Z minulého týdne mi ještě zbyla rebarbora, takže dneska jsem šla upéci

zase jiný rebarborový koláč než před týdnem.

Ale stále se snažím o zdravé suroviny.

Do mísy dáme mouku, cukr (nebo med), prdopeč a promícháme,

pak přidáme olej, malinko předehřáté mléko a dvě vejce.

Vytvoříme si hladké těsto a odložíme.

Do jiné mísy si dáme tvaroh, zakysanou smetanu, kdo chce, může zase trochu

osladit a přidat vanilkový cukr, zamícháme a odložíme.

Do další misky si nakrájíme na kousky očištěnou rebarboru a kousky jahod.

Do další misky si uděláme drobenku, já dělám z másla, celozrnné špaldové

mouky a malinko hnědého cukru, asi lžíci.

Ještě vám zbyla mísa? No dobře, už další není třeba, ale já jsem zjistila,

že jsem velká spotřebitelka mís, které nedávám do myčky

a pak je musím mýt ručně, totéž vařečky :-), ufff.

Zapněte si troubu na 180°C!

Na plech si dáme pečící papír, vylejeme těsto a hezky rozprostřeme.

Já mám ráda slabou vrstvu těsta a hodně ovoce. Na těsto opatrně rozetřeme

vrstvu z tvarohu, na tuto dáme rebarboru a jahody a nakonec zasypeme drobenkou.

Dáme do předehřáté trouby péct 5 min na 180°C a pak asi na 30 min na 170°C,

každý podle své trouby.

Koláč je hotový, když má hnědé okraje, hezky upečené. Dáme vychladnout.

Teď už chybí jen dobrá kávička a jdeme na to 🙂

Hudlenka


2hrnek - špaldová celozrnná mouka
1ks - prášek do pečiva
ks - cukr nebo med.. podle sebe (cukr se dává 1 hrnek, ale já ne)
2ks - vejce
1hrnek - mléko
1/2hrnek - olej
ks - drobenka
1ks - tvaroh
1ks - zakysanka
příprava - 20
vaření - 35-40
Kategorie Dezert
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account