Rajčatový tataráček

Vytisknout recept
Osvěžující pokrm, který můžete vegetariánům pyšně servírovat hned vedle jeho masových variant. Letní tataráček z rajčat je skvělým předkrmem, který připravíte opravdu za několik minut. Se zpracováním vám pomohou i kuchyňské pomůcky od Potten & Pannen – Staněk.
Kategorie Předkrm
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 2
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.

Ingredience

  • 4 středně velká rajčata
  • 1 malá cibule drcená nebo nasekaná nadrobno
  • 2 stroužky česneku drcené nebo nasekané nadrobno
  • 2 lžíce čerstvé nasekané petrželky
  • 1 lžička balzamikového octu
  • 2 lžičky extra panenského olivového oleje
  • Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti

Instrukce

  • Rajčata důkladně omyjte. Odstraňte stonky a nakrájejte je na malé kostky. Aby byl tatarák co nejjemnější, zbavte se také větších semínek.
  • V misce smíchejte nasekanou cibuli, česnek a petržel s nakrájenými rajčaty.
  • Přidejte balzamikový ocet a olivový olej do mísy s rajčaty a promíchejte, aby se všechny ingredience dobře propojily.
  • Do směsi dle chuti nasypte sůl a čerstvě mletý pepř.
  • Připravený pokrm dejte na třicet minut odpočinout do ledničky.
  • Podávejte s čerstvým pečivem.
3 Komentářů
  1. NelaVávrová 1 rokem ago

    Super recept 🙂

  2. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    mám ráda zeleninové tataráčky, dělala jsem třeba cuketový nebo řepový .-)

  3. 5 stars
    Tataráček vypadá skvěle. Musím vyzkoušet. Zrovna nám dozrávají rajčata.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account