Osvěžující pokrm, který můžete vegetariánům pyšně servírovat hned vedle jeho masových variant. Letní tataráček z rajčat je skvělým předkrmem, který připravíte opravdu za několik minut. Se zpracováním vám pomohou i kuchyňské pomůcky od Potten & Pannen – Staněk.
Kategorie Předkrm
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutesmin
Celkový čas 15 minutesmin
Porce 2
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
4středně velká rajčata
1malá cibuledrcená nebo nasekaná nadrobno
2stroužky česnekudrcené nebo nasekané nadrobno
2lžíce čerstvé nasekané petrželky
1lžička balzamikového octu
2lžičky extra panenského olivového oleje
Sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
Instrukce
Rajčata důkladně omyjte. Odstraňte stonky a nakrájejte je na malé kostky. Aby byl tatarák co nejjemnější, zbavte se také větších semínek.
V misce smíchejte nasekanou cibuli, česnek a petržel s nakrájenými rajčaty.
Přidejte balzamikový ocet a olivový olej do mísy s rajčaty a promíchejte, aby se všechny ingredience dobře propojily.
Do směsi dle chuti nasypte sůl a čerstvě mletý pepř.
Připravený pokrm dejte na třicet minut odpočinout do ledničky.