Za pár minut ke kávě. Pohádkově sladké pohankové muffiny

Vytisknout recept
Kategorie Dezert
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 30 minutes
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 2 hrnek Pohanková mouka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 ks Kypřící prášek
  • 1 ks Vejce
  • 100 ml Mléko
  • 120 ml Med
  • 3 lžíce Sladká domácí pomazánka
  • 1 ks Limetka - strouhaná kůra

Instrukce

  • Doba přípravy: 10 minut, doba pečení 25 minut. Než si prostřete stůl a uvaříte kávu, máte pečeno. Skvělá bleskovka, když vás honí paní Mlsná.
    Na 7 kousků si připravte:
    2 hrnky pohankové mouky Špetku soli1 kypřící prášek (nebo 1 KL jedlé sody)1 vajíčko100 ml rýžového mléka (lze nahradit jakýmkoliv jiným rostlinným, ale i obyčejným kravským)6 PL kokosového oleje100 ml medu3 PL
    (nebo klasické nutely)Strouhanou kůru z 1 limety
    Předehřejte troubu na 180 °C.
    Do mísy nasypte mouku, osolte a přisypte kypřící prášek. Dobře promíchejte, aby se prášek s moukou spojil. Přidejte zbývající suroviny a vyšlehejte do jemného a hladkého těsta.
    Formu na muffiny vyložte papírovými košíčky a naplňte těstem do 2/3. Vložte do trouby a pečte při teplotě 180 °C cca 25 minut.
    Před vyndáním z trouby proveďte test se špejlí. Když ji vytáhnete suchou a čistou, máte pečeno.
    Pro vymazlené servírování a dokonalejší chuťový zážitek si pečené muffiny ještě namažte sladkou pomazánkou.
    Dobrou chuť.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account