pstruh s citrónovou omáčkou
Ingredience
- 1 pstruh 200 g vykoštěný
- 300 ml bílého vína
- šťáva z ½ citrónu 30 ml
- 200 ml zeleninový nebo rybí vývar
- 2 lžíce nízkotučného cottage sýru 60 g
- 2 lžíce celozrnné špaldové mouky 40 g
- petržel nebo sušená petrželová nať
- sůl
- pepř
- řepkový olej 3 ml
Instrukce
- Pstruha očistěte od šupin.
- Plátky pstruha umyjte, osolte a osmažte na trošce oleje nejdříve kůži dolů cca 3 minuty, otočte a osmahněte cca 2 minuty z druhé strany a dejte stranou.
- Do výpeku nalijte víno, šťávu z citrónu, osolte a nechte zredukovat na polovinu.
- Přidejte vývar, cottage a mouku rozmíchanou ve vývaru. Vařte do zhoustnutí.
- Nakonec vmichejte nasekanou nebo sušenou petržel.
- Na talíři zakápněte šťávou z citrónu, případně ještě polijte balzamikovým octem.
- Podávejte s bramborovou kaší, hranolkami pečenými v troubě nebo batátovými hranolkami.
Vypadá dobře, ale u nás ryby moc nejdou.
Škoda, jsou zdravé… mají potřebné vitamíny pro tělo…
Já bych si asi i pochutnala, ale muž by mi to nesnědl.
tak udělejte pro sebe…
Ohhh, hned bych si ho dala… mám ráda ryby 🙂
děkuji, já také, nejvíce teda lososa 🙂