Pokud ale nedáte na pstruha dopustit, tento fitness recept na nízkotučnou verzi s citronovou omáčkou vás určitě zaujme.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Celkový čas 30 minutesmin
Porce 2porce
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
1pstruh200 g vykoštěný
300mlbílého vína
šťáva z ½ citrónu30 ml
200mlzeleninový nebo rybí vývar
2lžíce nízkotučného cottage sýru60 g
2lžíce celozrnné špaldové mouky40 g
petržel nebo sušená petrželová nať
sůl
pepř
řepkový olej3 ml
Instrukce
Pstruha očistěte od šupin.
Plátky pstruha umyjte, osolte a osmažte na trošce oleje nejdříve kůži dolů cca 3 minuty, otočte a osmahněte cca 2 minuty z druhé strany a dejte stranou.
Do výpeku nalijte víno, šťávu z citrónu, osolte a nechte zredukovat na polovinu.
Přidejte vývar, cottage a mouku rozmíchanou ve vývaru. Vařte do zhoustnutí.
Nakonec vmichejte nasekanou nebo sušenou petržel.
Na talíři zakápněte šťávou z citrónu, případně ještě polijte balzamikovým octem.
Podávejte s bramborovou kaší, hranolkami pečenými v troubě nebo batátovými hranolkami.