pstruh s citrónovou omáčkou

Vytisknout recept
Pokud ale nedáte na pstruha dopustit, tento fitness recept na nízkotučnou verzi s citronovou omáčkou vás určitě zaujme.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 pstruh 200 g vykoštěný
  • 300 ml bílého vína
  • šťáva z ½ citrónu 30 ml
  • 200 ml zeleninový nebo rybí vývar
  • 2 lžíce nízkotučného cottage sýru 60 g
  • 2 lžíce celozrnné špaldové mouky 40 g
  • petržel nebo sušená petrželová nať
  • sůl
  • pepř
  • řepkový olej 3 ml

Instrukce

  • Pstruha očistěte od šupin.
  • Plátky pstruha umyjte, osolte a osmažte na trošce oleje nejdříve kůži dolů cca 3 minuty, otočte a osmahněte cca 2 minuty z druhé strany a dejte stranou.
  • Do výpeku nalijte víno, šťávu z citrónu, osolte a nechte zredukovat na polovinu.
  • Přidejte vývar, cottage a mouku rozmíchanou ve vývaru. Vařte do zhoustnutí.
  • Nakonec vmichejte nasekanou nebo sušenou petržel.
  • Na talíři zakápněte šťávou z citrónu, případně ještě polijte balzamikovým octem.
  • Podávejte s bramborovou kaší, hranolkami pečenými v troubě nebo batátovými hranolkami.
6 Komentářů
  1. 5 stars
    Vypadá dobře, ale u nás ryby moc nejdou.

  2. Já bych si asi i pochutnala, ale muž by mi to nesnědl.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Ohhh, hned bych si ho dala… mám ráda ryby 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account