Prsíčko plněné kopřivou, podávané s pečenou červenou řepou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 1 hour
Uvařila JaroslavaFrančíková

Ingredience

  • 4 ks Kuřecí prsíčka
  • 4 ks Plátky šunky (vepřová, kuřecí)
  • 4 ks Tvrdý sýr (eidam, královský, hermelín...)
  • 16 ks Kopřiva - lístky
  • 4 ks Červená řepa
  • 150 ml Olej
  • 2 lžíce Sezamová semínka
  • 2 lžíce Sůl
  • 1 špetka Pepř
  • 4 snítky Tymián
  • 1 snítka Rozmarýn
  • 1 snítka Petržel - nať

Instrukce

  • Skvělá a zdravá večeře.
    Co budeme potřebovat:
    4 ks kuřecích prsíček (maso může být i krůtí, vepřové)4 ks plátky šunky tvrdý sýr (na každou porci buď jeden plátek anebo kousek z cihly)sůl, pepř16 mladých lístků kopřivy (spaříme horkou vodou)
    Na přílohu:
    4 ks červené řepy bylinky (rozmarýn, petržel a tymián)sůl pepř olej alobal pekáček
    Řepu si důkladně omyjeme. Každou bulvu položíme na čtverec alobalu, zakápneme olejem, osolíme, opepříme dle chuti a přidáme bylinky. Zabalíme do ranečku a na 45 minut vložíme do trouby na 200 °C péct.
    Upečenou řepu oloupeme, nakrájíme na kostičky, dochutíme bylinkami a sezamem. Důkladně promícháme.
     
    Kuřecí prsíčka si jemně naklepeme. osolíme a opepříme. Položíme na ně plátek šunky, sýra a 4 lístky spařené kopřivy. Zavineme do rolády a upevníme párátkem.
    Na pánvičce si rozehřejeme olej a zprudka každé naplněné prsíčko opečeme. Vložíme do pekáčku a dáme na 20 minut do trouby dopéct při 190 °C.
    Prsíčko na talíři rozkrojíme, přelijeme výpekem a podáváme s pečenou červenou řepou.
    Dobrou chuť!
     
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account