Proteinové buchtičky s vanilkovým krémem

Vytisknout recept
Do hrnečku nalijte 200 ml teplého mléka, rozdrobte do něj droždí a přidejte třtinový cukr. Poté hrneček zakryjte utěrkou a nechte cca 15 minut odležet na teplém místě. Mezitím si připravte kuchyňský robot s hnětacím hákem a do zadělávací mísy prosejte špaldovou mouku. Až v hrnečku vzejde kvásek, nalijte ho k mouce a přidejte vejce a slunečnicový olej. Následně zapněte robot a nechte směs hníst 14 minut (první 4 minuty na nízkou rychlost, dalších 10 minut na vyšší rychlost). Hotové těsto přikryjte potravinářskou fólií a nechte 1,5 hodiny kynout na teplém místě.
Až těsto vykyne, dejte si předehřívat troubu na 180 °C a připravte si menší pekáč (20 cm × 30 cm). Vykynuté těsto položte na vál nebo pracovní plochu a postupně z něj odtrhávejte kousky o velikosti cca 3 cm, ze kterých tvarujte kuličky, které skládejte do připraveného pekáče. Těsto by mělo vystačit na cca 25 kuliček. Nakonec si rozšlehejte žloutek, potřete jím všechny kuličky a dejte je péct na 25–30 minut při 170–180 °C dozlatova.
Chvíli před koncem pečení buchtiček si připravte vanilkový krém. Do rendlíku nalijte 150 ml mléka a zahřívejte cca 1 minutu na mírném plameni; mezitím si ve zbylých 200 ml mléka rozmíchejte pudinkový prášek. Po uvedené době do rendlíku přilijte směs mléka a prášku, přidejte vanilkový protein a vanilkový extrakt, vezměte si metličku a obsah rendlíku za stálého šlehání zahřívejte cca 2 minuty do zhoustnutí. Hotový krém rozdělte do 5 talířů, do každé porce přidejte upečené buchtičky a podávejte.
TIP: Pro doslazení jsme každou porci buchtiček posypali 5 g erythritolu.
Nutriční informace na 1 porci: 574 kcal | 24 g bílkovin | 66 g sacharidů | 23 g tuků
ks - NA BUCHTIČKY
ks - 200 ml polotučného mléka (teplého)
ks - ½ kostky čerstvého droždí (21 g)
ks - 2 lžičky třtinového cukru
ks - 380 g celozrnné špaldové mouky hladké
ks - 1 vejce
ks - 80 ml slunečnicového oleje
ks - 1 žloutek
ks - NA KRÉM
ks - 350 ml polotučného mléka
ks - 1 balení bio vanilkového pudinkového prášku (30 g)
ks - 60 g vanilkového syrovátkového proteinu
ks - 1 lžička vanilkového extraktu
příprava - 45 minut (+ 1,5 hodiny kynutí)
vaření - 30
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Nikola Sladká

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account