Pošírované kuře s mrkví
Ingredience
- 800 g
- kuřecích prsních řízků
- 500 ml
- vývaru
- 600 g
- mrkve
- 2
- lžíce másla
- 2
- lžíce nasekaných čerstvých bylinek
- 5
- stonků čerstvého tymiánu
- 5
- kuliček pepře
- 3
- kuličky nového koření
- 1
- bobkový list
- sůl pepř
Instrukce
- 1
- Mrkev oloupeme a nakrájíme na silné plátky nebo menší díly. Dáme do kastrolu společně s máslem. Osolíme, opeříme a zalijeme vodou (jen aby byla mrkev z větší části ponořená).
- 2
- Přivedeme k varu a vaříme odkryté, dokud mrkev nezměkne a dokud se voda nevypaří. Na konci vmícháme čerstvé bylinky.
- 3
- Kuřecí maso očistíme, vložíme do hrnce spolu s vývarem a pokud je to potřeba přidáme ještě trochu vody. Přivedeme k mírnému varu a sebereme vysrážené nečistoty.
- 4
- Přidáme koření a tymián, osolíme a povaříme do změknutí asi 12 až 15 minut. Kuřecí prsa poté podáváme společně s dušenou mrkví.
Přesně takto se stravuji.
Zaujímavé kuracie hlavné jedlo
Už mám také chuť na mrkvičku.
nádherně to vypadá, pochutnala bych si
Mňam, to odpovídá mé současné stravě 🙂
Zdravý tip na oběd 😁