Místo mrkve můžeme použít i čerstvou mladou karotku nebo mraženou baby karotku.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 30 minutesmin
Celkový čas 1 minutemin
Porce 4osoby
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
800g
kuřecích prsních řízků
500ml
vývaru
600g
mrkve
2
lžíce másla
2
lžíce nasekaných čerstvých bylinek
5
stonků čerstvého tymiánu
5
kuliček pepře
3
kuličky nového koření
1
bobkový list
sůlpepř
Instrukce
1
Mrkev oloupeme a nakrájíme na silné plátky nebo menší díly. Dáme do kastrolu společně s máslem. Osolíme, opeříme a zalijeme vodou (jen aby byla mrkev z větší části ponořená).
2
Přivedeme k varu a vaříme odkryté, dokud mrkev nezměkne a dokud se voda nevypaří. Na konci vmícháme čerstvé bylinky.
3
Kuřecí maso očistíme, vložíme do hrnce spolu s vývarem a pokud je to potřeba přidáme ještě trochu vody. Přivedeme k mírnému varu a sebereme vysrážené nečistoty.
4
Přidáme koření a tymián, osolíme a povaříme do změknutí asi 12 až 15 minut. Kuřecí prsa poté podáváme společně s dušenou mrkví.