Go Back
+ servings

Pošírované kuře s mrkví

Vytisknout recept
Místo mrkve můžeme použít i čerstvou mladou karotku nebo mraženou baby karotku.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 800 g
  • kuřecích prsních řízků
  • 500 ml
  • vývaru
  • 600 g
  • mrkve
  • 2
  • lžíce másla
  • 2
  • lžíce nasekaných čerstvých bylinek
  • 5
  • stonků čerstvého tymiánu
  • 5
  • kuliček pepře
  • 3
  • kuličky nového koření
  • 1
  • bobkový list
  • sůl pepř

Instrukce

  • 1
  • Mrkev oloupeme a nakrájíme na silné plátky nebo menší díly. Dáme do kastrolu společně s máslem. Osolíme, opeříme a zalijeme vodou (jen aby byla mrkev z větší části ponořená).
  • 2
  • Přivedeme k varu a vaříme odkryté, dokud mrkev nezměkne a dokud se voda nevypaří. Na konci vmícháme čerstvé bylinky.
  • 3
  • Kuřecí maso očistíme, vložíme do hrnce spolu s vývarem a pokud je to potřeba přidáme ještě trochu vody. Přivedeme k mírnému varu a sebereme vysrážené nečistoty.
  • 4
  • Přidáme koření a tymián, osolíme a povaříme do změknutí asi 12 až 15 minut. Kuřecí prsa poté podáváme společně s dušenou mrkví.