Pečený králík

Vytisknout recept
Stroužky česneku oloupeme a očistíme, 2 stroužky prolisujeme nebo nadrobno pokrájíme a spolu se solí a nadrobno nasekaným rozmarýnem do misky, smícháme, trochu utřeme a pilijeme olej. Řádně promícháme a vzniklou pastou řádně potřeme kousky králíka.Třetí stroužek česneku nakrájíme na plátky a poklademe jimi natřené maso. Každou porci potom zabalíme do plátku slaniny (nebo přisypeme slaninu na kostičky, jak má kdo rád) a dáme přes noc uležet do lednice. Druhý den podlijeme trochou vody a přiklopené poklicí pečeme v rozpálené troubě asi 2 hodiny. V průběhu pečení můžeme kousky obrátit a podle potřeby podléváme. Na posledních 10 minut maso odkryjeme. Jako příloha mohou být špecle, knedlíky či bramborová kaše. Dobrou chuť! *wine*
4ks - králík (nohy nebo jiné kousky)
3stroužek - česnek
2ks - snítka rozmarýnu
2lžička - sůl
1-2lžíce - olej
4plátek - anglická slanina
příprava - 15
vaření - 120
Kategorie Hlavní jídlo
Uvařila Helena

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account