Polévka z podmáslí

Vytisknout recept
Máte rády podmáslí? Pak vám zachutná i tahle  ve stylu tradiční kulajdy.
Z másla a mouky uděláme jíšku, kterou rozvaříme mlékem. Přilijeme podmáslí a vaříme, dokud polévka nezhoustne. Případné žmolky rozmixujeme ručním mixérem.
Pak polévku osolíme dle vlastní chuti, přidáme kopr a cukr a krátce ještě povaříme.
Lze ještě přidat vejce a to buď uvařené a nakrájené na kousky, nebo zavařit.
Polévka z podmáslí je jemně nakyslá a má výbornou chuť.

ks - Kopr
1l - Podmáslí
0,5l - Mléko
0,5ks - Máslo
ks - Celozrnná žitná mouka
ks - Himalájská sůl
ks - Třtinový cukr
ks - Vejce
příprava - 30 min
vaření - 5 min
Kategorie Polévka
Porce 0
Uvařila Zdeňka Zajíčková

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account