Pohankové bramboráky, stojí za to zkusit!

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 24 minutes
Porce 0
Uvařila JanaŠoporová

Ingredience

  • 250 g Pohanka lámanka pohanka lámanka
  • 2 ks Vejce
  • 4 stroužek Česnek
  • Majoránka
  • Sůl

Instrukce

  • Pohankovou lámanku propláchneme, zalijeme vroucí vodou a necháme 15-20 minut pod pokličkou nabobtnat. Přidáme prolisovaný česnek, sůl, pepř a majoránku. Do zchladlé kaše přimícháme syrová vejce.
    Hmotu rozetřeme zhruba v půlcentimetrové vrstvě na plech vyložený pečicím papírem a dáme do trouby a pečeme dozlatova.
    Směs je možné taky osmažit jako klasické bramboráky. Pokud těsto nedrží, přidáme dvě lžíce pohankové mouky. Pohanková placka může mít spoustu variací, přidáním bylinek vznikne bylinková placka, kari jí dodá indický nádech. Můžete vyzkoušet i sladkou variantu.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account