Pizza Margherita z vločkového těsta

Vytisknout recept
Z této pizzy nemusíte mít výčitky svědomí a přitom si skvěle pochutnáte. Těsto je překvapivě chutné a při správném postupu chutná podobně jako pravá italská pizza.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Italská
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 50 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Ingredience na těsto
  • Ovesné vločky Velká hrst
  • Vejce 1ks
  • Bílý jogurt 4 velké lžíce
  • BIO Kypřící prášek 4g
  • Ingredience na rajčatovou omáčku
  • Rajčatový protlak 100g
  • Bazalka malá lžička
  • Tymián malá lžička
  • Česnek 4 stroužky
  • Cibule ½
  • Sůl a pepř
  • Ingredience na pizzu
  • Čerstvá bazalka
  • Cherry rajčátka
  • Mozzarela

Instrukce

  • Postup na rajčatovou omáčku
  • Půlku cibule nakrájejte na drobné kostičky a lehce orestujte na oleji.
  • Do misky vložte přibližně 100g rajčatového protlaku, malou lžičku bazalky, tymiánu, 4 stroužky rozdrceného česneku, posolte a popeřte.
  • Smíchejte orestovanou cibuli s omáčkou a 15 minut pozvolna vařte.
  • Postup na celou pizzu
  • Rozmixujte ovesné vločky, přidejte vajíčko, bio kypřící prášek a 4 velké lžíce bílého jogurtu. Míchejte tak dlouho, dokud se neutvoří hladké těsto.
  • Na plech vložte pečící papír a vytvarujte velmi tenkou placku, kterou pečte přibližně 15 minut v rozehřáté troubě při 185°.
  • Plech vytáhněte, těsto potřete rajčatovou omáčkou, přidejte mozzarelu, na půl nakrájená cherry rajčátka a čerstvé lístky bazalky.
  • Pečte nazdobenou pizzu dalších 10 minut při 170° a pizza je hotová.
9 Komentářů
  1. Iveta Fedorovská 1 rokem ago

    Pro mě něco nového

  2. Běla Víznerová 1 rokem ago

    Vločky máme moc oblíbené, přidám do štrůdlu, do polévek, do omáček, milujeme kaše.. Pizzu jsem z vloček ještě nedělala, moc zajímavé. Zdravější variantu ráda vyzkouším.

  3. 5 stars
    Hezky vypadá. Ty vločky jsou dobrý nápad. Rajčata s bazalkou a mozzarellou mám ráda.

  4. Manžel nemá pizzu rád, tak jí doma ani nedělám…pro mě samotnou to nemá smysl.

  5. Kristýna Štírová 1 rokem ago

    Pizza je fajn jídlo, když člověk potřebuje něco rychlého. Jako mám ráda třeba italskou kuchyni. Italské kuchařky patří na vrchol mojí kuchařské databáze knih, ale co si budeme, doma si raději udělám taky rychlou “jakože italskou pizzu” než abych si hrála půl dne s těstem. Navíc nemám troubu, která vyjede do tak vysokých teplot.

  6. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Pizza není má oblíbená, ale může být dobrá 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account