Hnetenky - Vánoce - cukroví

Vytisknout recept
Ingredience dáme do mísy a vypracujeme těsto (stačí klidně robotem). Těsto dáme na 1 hodinu do lednice. Poté těsto vyválíme (vyválené těsto by mělo být silné cca 1 centimetr) a vykrajujeme dle libosti (na hnetenky se dělají vykrajovátka, ale pokud stejně jako já nemáte, stačí cokoliv co máte po ruce) ???? Vykrojené kousky přendáme na plech s pečícím papírem a pečeme zhruba 10 minut na 150 stupňů. Sušenky jsou hotové když jsou lehce narůžovělé/zlatavé. Hnetenky necháme vychladnout a mezitím si připravíme polevu. 
Cukrová poleva:
Jeden bílek
Lžíce citronové šťávy
Moučkový cukr
Do misky dáme citronovou šťávu a bílek a do toho nasypeme moučkový cukr. Cukr přidáváme tak dlouho, dokud nevypracujeme poměrně hustou hmotu, kterou pak namažeme na upečené hnetynky. Polevu pak necháme zaschnout a je hotovo! 
Tip: místo cukrové polevy můžete použít čokoládu 
300g - Hladká mouka
100g - Máslo
100g - Hera
100g - Cukr krystal
1/2ks - Prášek do pečiva
4ks - Vejce
2ks - Žloutek
špetka - Sůl
příprava - 2 hodiny
vaření - cca 2 hodiny
Kategorie Cukroví
Uvařila BarboraLukscheider

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account