Perník z kefíru a ovesných vloček

Vytisknout recept
Do hlubší mísy dáme nejrpve sypké ingredience - mouku, vločky, prášek do perníku, skořicový cukr, případně cukr - pokud ho použijeme jako sladidlo, kakao a vše promícháme. Nasypeme rozinky, kandované ovoce. Mohou být i sekané ořechy.
Následně přidáme dvě celá vejce, olej, med, nastrouhaná jablka (strouhala jsem i se slupkou) a kefír. Důkladně promícháme a dáme péct na máslem vymazaný a moukou vysypaný pekáček či hlubší plech.
Upečení zkusíme špejlí, musí nám zůstat suchá.
Já dozdobila čokoládovou polevou a posypala kokosem.
Tentokrát jsem použila BIO vločky, nesekané (nemleté) a v upečeném perníku pak budily dojem sekaných oříšků.
1 1/2hrnek - špaldová mouka celozrnná hladká
1hrnek - ovesné vločky
1ks - prášek do perníku
ks - med či jiné sladidlo - dle chuti
2ks - vejce celá
1 - 1,5dcl - olej - já dala kokosový
0,5l - kefírové mléko
2ks - jablka
1lžíce - kakao holandské
1ks - skořicový cukr
ks - rozinky, sušené brusinky, kandované ovoce
ks - poleva a a konečná úprava dle vašich preferencí
příprava - 10
vaření - 30
Kategorie Dezert
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account