Do hlubší mísy dáme nejrpve sypké ingredience - mouku, vločky, prášek do perníku, skořicový cukr, případně cukr - pokud ho použijeme jako sladidlo, kakao a vše promícháme. Nasypeme rozinky, kandované ovoce. Mohou být i sekané ořechy.
Následně přidáme dvě celá vejce, olej, med, nastrouhaná jablka (strouhala jsem i se slupkou) a kefír. Důkladně promícháme a dáme péct na máslem vymazaný a moukou vysypaný pekáček či hlubší plech.
Upečení zkusíme špejlí, musí nám zůstat suchá.
Já dozdobila čokoládovou polevou a posypala kokosem.
Tentokrát jsem použila BIO vločky, nesekané (nemleté) a v upečeném perníku pak budily dojem sekaných oříšků.1 1/2hrnek - špaldová mouka celozrnná hladká1hrnek - ovesné vločky1ks - prášek do perníkuks - med či jiné sladidlo - dle chuti2ks - vejce celá1 - 1,5dcl - olej - já dala kokosový0,5l - kefírové mléko2ks - jablka1lžíce - kakao holandské1ks - skořicový cukrks - rozinky, sušené brusinky, kandované ovoceks - poleva a a konečná úprava dle vašich preferencípříprava - 10vaření - 30