Perníčky z žitné výražkové mouky
Ingredience
- 500 g Chlebová mouka Probio
- 180 g Třtinový cukr Probio
- 1 ks Prášek do perníku
- 1 ks Perníkové koření
- 2 lžíce Kakao
- 70 g Máslo
- 3 ks Vejce
- 80 g Med
- 1 špetka Sůl
Instrukce
- Do mísy prosejte mouku, moučkový cukr a kakao. Přidejte prášek do perníku, perníkové koření a sůl. Důkladně promíchejte. Přidejte máslo, 2 vejce, med a vypracujte v hladké těsto. To dejte do lednice na 1 hodinu odpočinout.Těsto znovu propracujte, vyválejte plát výšky 2-5 mm a vykrájejte perníčky libovolných tvarů. Perníčky položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete bílkem a pečte na 170 °C 7-8 minut. Tip: na perníčky je možné použít i žitnou chlebovou mouku.