Perníčky z žitné výražkové mouky

Vytisknout recept
Do mísy prosejte mouku, moučkový cukr a kakao. Přidejte prášek do perníku, perníkové koření a sůl. Důkladně promíchejte. Přidejte máslo, 2 vejce, med a vypracujte v hladké těsto. To dejte do lednice na 1 hodinu odpočinout.
Těsto znovu propracujte, vyválejte plát výšky 2-5 mm a vykrájejte perníčky libovolných tvarů. Perníčky položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete bílkem a pečte na 170 °C 7-8 minut.
 
Tip: na perníčky je možné použít i žitnou chlebovou mouku.
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 35 minutes
Čas vaření 10 minutes
Porce 0
Uvařila MichaelaLejsková

Ingredience

  • 500 g Chlebová mouka Probio
  • 180 g Třtinový cukr Probio
  • 1 ks Prášek do perníku
  • 1 ks Perníkové koření
  • 2 lžíce Kakao
  • 70 g Máslo
  • 3 ks Vejce
  • 80 g Med
  • 1 špetka Sůl

Instrukce

  • Do mísy prosejte mouku, moučkový cukr a kakao. Přidejte prášek do perníku, perníkové koření a sůl. Důkladně promíchejte. Přidejte máslo, 2 vejce, med a vypracujte v hladké těsto. To dejte do lednice na 1 hodinu odpočinout.
    Těsto znovu propracujte, vyválejte plát výšky 2-5 mm a vykrájejte perníčky libovolných tvarů. Perníčky položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete bílkem a pečte na 170 °C 7-8 minut.
     
    Tip: na perníčky je možné použít i žitnou chlebovou mouku.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account