Do mísy prosejte mouku, moučkový cukr a kakao. Přidejte prášek do perníku, perníkové koření a sůl. Důkladně promíchejte. Přidejte máslo, 2 vejce, med a vypracujte v hladké těsto. To dejte do lednice na 1 hodinu odpočinout.Těsto znovu propracujte, vyválejte plát výšky 2-5 mm a vykrájejte perníčky libovolných tvarů. Perníčky položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete bílkem a pečte na 170 °C 7-8 minut.Tip: na perníčky je možné použít i žitnou chlebovou mouku.
Kategorie Cukroví
Čas přípravy 35 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Porce 0
Uvařila MichaelaLejsková
Ingredience
500gChlebová mouka Probio
180gTřtinový cukr Probio
1ksPrášek do perníku
1ksPerníkové koření
2lžíceKakao
70gMáslo
3ksVejce
80gMed
1špetkaSůl
Instrukce
Do mísy prosejte mouku, moučkový cukr a kakao. Přidejte prášek do perníku, perníkové koření a sůl. Důkladně promíchejte. Přidejte máslo, 2 vejce, med a vypracujte v hladké těsto. To dejte do lednice na 1 hodinu odpočinout.Těsto znovu propracujte, vyválejte plát výšky 2-5 mm a vykrájejte perníčky libovolných tvarů. Perníčky položte na plech vyložený pečicím papírem, potřete bílkem a pečte na 170 °C 7-8 minut.Tip: na perníčky je možné použít i žitnou chlebovou mouku.