
Pečené zelí s klobáskou a jablkem
- Klobásy nakrájejte na tenká kolečka a nechte krátce orestovat na oleji.
- Připravte si směs zelí, nastrouhaných a oloupaných jablek, cukru, kmínu a moštu. Směs osolte a opepřete dle chuti.
- Do připravené směsi dejte klobásy a vše přemístěte do pekáče. V něm směs nechejte péct cca 40 minut na 180 stupňů.
- Podávejte s oblíbeným čerstvým chlebem.
500g - sterilované bílé zelí
2ks - zelená jablka
100ml - jablečný mošt
3ks - oblíbené klobásy (jedna pálivá, dvě nepálivé)
1lžička - třtinový cukr
1/2lžička - mletý kmín
několikkapka - slunečnicový olej
1špetka - sůl
1špetka - čerstvě mletý pepř
příprava - 45
vaření - .