Pečené vepřové koleno glazované pivem a medem podle Máma peče doma

Vytisknout recept
Hospodská klasika, kterou připravíte doma překvapivě jednoduše. Křupavou kůrčičku a měkké šťavnaté maso získá koleno pečlivým potíráním medem a pivem. Doporučujeme tedy upéct kolen najednou více a pozvat partu kamarádů.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 2 minutes
Celkový čas 3 hours
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • vepřové koleno 1 ks
  • bobkový list 4 ks
  • nové koření 4 kuličky
  • pepř celý 4 kuličky
  • cibule větší 2 ks
  • česnek 4 stroužky
  • máslo rozpuštěné 2 lžíce
  • pivo 100 ml
  • med 3 lžíce
  • sůl
  • pepř čerstvě namletý
  • chléb k podávání
  • křen k podávání
  • hořčice k podávání

Instrukce

  • Koleno omyjte, vložte do hrnce a zalijte vodou tak, aby hladina převyšovala maso zhruba o 3 cm. Osolte, přidejte bobkový list a zbylé koření a oloupanou cibuli. Vařte na mírném stupni zhruba 2 hodiny doměkka. Nezakrývejte.
  • Troubu rozehřejte na 200 °C. Uvařené koleno přesuňte do pekáče. Česnek oloupejte a rozložte stroužky kolem kolena. Podlijte ho 1 naběračkou vývaru, ve kterém se vařilo, opepřete a potřete směsí rozpuštěného másla, piva a medu.
  • Pečte v předehřáté troubě zhruba 50 minut dozlatova. Každou čtvrthodinu potřete směsí piva a medu.
  • Pečené koleno podávejte teplé s čerstvým chlebem, strouhaným křenem a hořčicí.
4 Komentářů
  1. Jaroslava Korpášová 2 roky ago

    5 stars
    No to je nádhera, mňam.

  2. MariannaFabušová 2 roky ago

    5 stars
    Pečené koleno je u nás vždy vítané

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    jejda, mám hlad 🙂

  4. Naděžda Křičenská 2 roky ago

    5 stars
    Moc dobré, vypadá skvěle.

Napište komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Hodnocení receptu




©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account