Pečené vepřové koleno glazované pivem a medem podle Máma peče doma
Ingredience
- vepřové koleno 1 ks
- bobkový list 4 ks
- nové koření 4 kuličky
- pepř celý 4 kuličky
- cibule větší 2 ks
- česnek 4 stroužky
- máslo rozpuštěné 2 lžíce
- pivo 100 ml
- med 3 lžíce
- sůl
- pepř čerstvě namletý
- chléb k podávání
- křen k podávání
- hořčice k podávání
Instrukce
- Koleno omyjte, vložte do hrnce a zalijte vodou tak, aby hladina převyšovala maso zhruba o 3 cm. Osolte, přidejte bobkový list a zbylé koření a oloupanou cibuli. Vařte na mírném stupni zhruba 2 hodiny doměkka. Nezakrývejte.
- Troubu rozehřejte na 200 °C. Uvařené koleno přesuňte do pekáče. Česnek oloupejte a rozložte stroužky kolem kolena. Podlijte ho 1 naběračkou vývaru, ve kterém se vařilo, opepřete a potřete směsí rozpuštěného másla, piva a medu.
- Pečte v předehřáté troubě zhruba 50 minut dozlatova. Každou čtvrthodinu potřete směsí piva a medu.
- Pečené koleno podávejte teplé s čerstvým chlebem, strouhaným křenem a hořčicí.
No to je nádhera, mňam.
Pečené koleno je u nás vždy vítané
jejda, mám hlad 🙂
Moc dobré, vypadá skvěle.