Krémová polévka z bílého chřestu

Vytisknout recept
Dnes jsem dostala domácí bílý chřest. O tom proč je chřest tak úžasný si přečetete zde (otevře se v nové kartě). Recept na zelenou chřestovou polévku naleznete zde(otevře se v nové kartě).
Najemno nakrájenou cibulku osmahneme  na kapce rostliného  oleje. Zalijeme vývarem a přidáme chřest. Stačí vařit minimálně 8 minutek, poté chřest vyndat a ukrájet hlavičky, které necháme na ozdobu talířů. Chřest rozmixujeme do hladkého pyré, popřípadě propasírujeme. Dosolíme, dopeříme, přidáme muškátový oříšek dle chuti. Sundáme z plotny a přidáme smetanu a jarní cibuku lehce promíchem a servírujeme.Zdobíme hlavičkami chřestu, či slaninovými chipsy pro masožravce .
Dobrou chuť
Tereza
250g - Chřest bílý
300-350ml - Zeleninový vývar
1ks - Cibule větší
1ks - Jarní cibulka
ks - Muškátový oříšek
ks - Sůl
ks - Pepř
ks - Olej rostliný
60ml - Smetana
příprava - --
vaření - 20
Kategorie Polévka
Uvařila TerezaNáhlovská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account