Zelená krémová chřestová polévka - zdravá rychlovka pro lepší den!

Vytisknout recept
O tom proč je chřest tak úžasný si přečetete zde (otevře se v nové kartě). 
Najemno nakrájenou cibulku osmahneme  na kapce rostliného  oleje. Zalijeme vývarem či vodou a přidáme chřest. Stačí vařit pět minutek, poté chřest vyndat a ukrájet hlavičky, které necháme na ozdobu talířů. Chřest rozmixujeme do hladkého pyré, popřípadě propasírujeme. Dáme zpět na plotnu přidáme smetanu a dosolíme, dopeříme dle chuti. Zdobíme hlavičkami chřestu, či slaninovými chipsy pro masožravce :).
Dobrou chuť
Tereza
400-500g - Chřest zelený
l - Voda/zeleninový vývar
1ks - Cibule větší
ks - Sůl
ks - Pepř
150ml - Smetana
ks - Olej
dle chutiks - Slaninové chipsy
příprava - --
vaření - 20
Kategorie Polévka
Uvařila TerezaNáhlovská

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account