Pečená švestková povidla - super rychlá 🙂

Vytisknout recept
Švestky umyjeme, vypeckujeme a dáme do hlubšího pekáče. Polijeme octem, vše promícháme a dáme péct na 200-250°C do trouby. Během pečení ani jednou nemícháme. Pečeme 20-25 minut.
Po této době na švestky nasypeme rovnoměrně 250g cukru a znovu dáme péct na 15 minut. Poté opět přisypeme 250g cukru a znovu je na dalších 15 minut dáme do trouby péci.
Po upečení přidáme rum, skořici a roztlučené hřebíčky. Zamícháme a ponorným mixérem rozmixujeme do požadované konzistence, jak kdo má rád. Někdo jemná, někdo s kousky ovoce.
 
Pokud by se vám zdálo, že švestky jsou po upečení příliš vodnaté, dobu pečení prodloužíme ještě o 10 až 15 minut.
Pak horká povidla jen naplníme do sklenic a otočíme dnem vzhůru. Nahoru dám ještě malou lžičku rumu, jako konzervant, i přesto, že už tam rum je. Po otočení přikrývám dekou nebo ručníkem, aby byla déle v teple.
P.S. Jen ještě upřesňuji, že konzistencí jsou o trochu řidší než kupovaná, ale mně tak vyhovují, dobře se roztírají a už se nemusí ničím ředit. 😀
 
Dobrou chuť *wine*
 
 

2kg - švestky - vypeckované
500g - cukr krupice
2lžíce - ocet
1/2lžička - mletá skořice
4lžíce - rum
3ks - tlučené hřebíčky
příprava - 15
vaření - 60
Kategorie Chuťovka
Porce 0
Uvařila MonikaŠulcová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account