Šťavnatý losos s kuskusem

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 20 minutes
Uvařila MínaPetránová

Ingredience

  • 120 g Čerstvý losos
  • 1/2 hrnek Kuskus
  • 2 ks Rajče
  • 1/4 ks Fenykl bulva
  • 1 ks Řapíkatý celer
  • 1 ks Cibule šalotka
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 hrst Salátové listy - například polníček, řeřicha, vojtěška
  • 1/2 lžička Medvědí česnek
  • 1 lžíce Olivový olej
  • Sůl, pepř

Instrukce

  • Výživová hodnota pro 1 porci: 2 362 kJ, 562 kcal, bílkoviny 39 g, sacharidy 62 g, tuky 18 g, vláknina 10 g
     
    Kombinace lososa s kuskusem je přímo báječná. Díky kuskusu získá jídlo spoustu vitamínů typu B a kromě toho také minerály mangan, hořčík, železo, fosfor, zinek a měď. Losos dá jídlu potřebný jód pro naší štítnou žlázu. A zároveň je jídlo rychle a snadno připravené.
     Postup:
    Kuskus propláchnu ve studené vodě a poté ho zaliji vařící vodou v poměru na dávku kuskusu dvě dávky vody. Pod pokličkou ho nechám přibližně 10 minut bobtnat a zatím si připravím zeleninu a rybu.
    Očistím si šalotku a česnek a nakrájím je na drobné plátky. Pod čistou vodou opláchnu fenyklovou bulvu, rajčata a řapíkatý celer a nakrájím je na drobné kousky. Šalotku a česnek dám opražit na pánev s olivovým olejem do lehce zlatavé barvy. Poté přidám všechnu zeleninu a lehce dusím, osolím, opepřím a posypu medvědím česnekem. Jakmile zelenina změkne, odstavím pánev z plotny. 
    Mezi tím si očistím lososa, osolím ho a opepřím, a dám na čistou pánev opražit na olivovém oleji ze všech stran.  
    Když je kuskus hotový, smíchám ho se zeleninou a podávám na talíři spolu s lososem a salátovými listy, například polníčkem.
     
    Vaše tělo je váš chrám.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account