Pečená karotka
Ingredience
- 1 kg
- karotky
- 3
- lžíce másla
- 1
- hrst nasekaného kopru
- 1
- lžička hořčice
- 1
- lžička cukru
- 2
- lžíce olivového oleje
- sůl pepř
Instrukce
- 1
- Karotku očistíme, zbavíme natě a oloupeme škrabkou (popř. jenom dobře oškrábeme kartáčkem). Dáme do pekáčku, promícháme s olivovým olejem a dobře osolíme a opepříme. Pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C asi 40 až 50 minut. Alespoň jednou v průběhu karotku promícháme a otočíme.
- 2
- Jakmile je karotka upečená, v rendlíku rozpustíme máslo. Vmícháme hořčici, cukr a dochutíme trochou soli a pepře. Vmícháme nasekaný kopr a podáváme společně s upečenou karotkou.
Výborná kombinácia veľmi chutná a výživná.
Moc pěkně vypadá a je moc dobrá.
nádhera a jistě i velmi chutná 🙂
Mrkev či karotku mám ráda a tak věřím, že i tento pokrm by mi chutnal. Díky za inspiraci.