Pečená karotka

Vytisknout recept
Koprové máslo můžeme podávat i k pečeným bramborám nebo k jiné kořenové zelenině.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 50 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 4
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 kg
  • karotky
  • 3
  • lžíce másla
  • 1
  • hrst nasekaného kopru
  • 1
  • lžička hořčice
  • 1
  • lžička cukru
  • 2
  • lžíce olivového oleje
  • sůl pepř

Instrukce

  • 1
  • Karotku očistíme, zbavíme natě a oloupeme škrabkou (popř. jenom dobře oškrábeme kartáčkem). Dáme do pekáčku, promícháme s olivovým olejem a dobře osolíme a opepříme. Pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C asi 40 až 50 minut. Alespoň jednou v průběhu karotku promícháme a otočíme.
  • 2
  • Jakmile je karotka upečená, v rendlíku rozpustíme máslo. Vmícháme hořčici, cukr a dochutíme trochou soli a pepře. Vmícháme nasekaný kopr a podáváme společně s upečenou karotkou.
4 Komentářů
  1. 5 stars
    Výborná kombinácia veľmi chutná a výživná.

  2. 5 stars
    Moc pěkně vypadá a je moc dobrá.

  3. Lenka Hudečková 2 roky ago

    5 stars
    nádhera a jistě i velmi chutná 🙂

  4. Mrkev či karotku mám ráda a tak věřím, že i tento pokrm by mi chutnal. Díky za inspiraci.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account