Go Back
+ servings

Pečená karotka

Vytisknout recept
Koprové máslo můžeme podávat i k pečeným bramborám nebo k jiné kořenové zelenině.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 50 minutes
Celkový čas 1 hour
Porce 4
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 kg
  • karotky
  • 3
  • lžíce másla
  • 1
  • hrst nasekaného kopru
  • 1
  • lžička hořčice
  • 1
  • lžička cukru
  • 2
  • lžíce olivového oleje
  • sůl pepř

Instrukce

  • 1
  • Karotku očistíme, zbavíme natě a oloupeme škrabkou (popř. jenom dobře oškrábeme kartáčkem). Dáme do pekáčku, promícháme s olivovým olejem a dobře osolíme a opepříme. Pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C asi 40 až 50 minut. Alespoň jednou v průběhu karotku promícháme a otočíme.
  • 2
  • Jakmile je karotka upečená, v rendlíku rozpustíme máslo. Vmícháme hořčici, cukr a dochutíme trochou soli a pepře. Vmícháme nasekaný kopr a podáváme společně s upečenou karotkou.