Koprové máslo můžeme podávat i k pečeným bramborám nebo k jiné kořenové zelenině.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 50 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.
Porce 4
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
1kg
karotky
3
lžíce másla
1
hrst nasekaného kopru
1
lžička hořčice
1
lžička cukru
2
lžíce olivového oleje
sůlpepř
Instrukce
1
Karotku očistíme, zbavíme natě a oloupeme škrabkou (popř. jenom dobře oškrábeme kartáčkem). Dáme do pekáčku, promícháme s olivovým olejem a dobře osolíme a opepříme. Pečeme v troubě rozehřáté na 200 °C asi 40 až 50 minut. Alespoň jednou v průběhu karotku promícháme a otočíme.
2
Jakmile je karotka upečená, v rendlíku rozpustíme máslo. Vmícháme hořčici, cukr a dochutíme trochou soli a pepře. Vmícháme nasekaný kopr a podáváme společně s upečenou karotkou.