Pánkův mistrovský bramborový salát

Vytisknout recept
Kategorie Salát
Čas přípravy 30 minutes
Čas vaření 8 minutes
Porce 0
Uvařila PetraVomelová

Ingredience

  • 2 kg Brambory A
  • 4 ks Mrkev
  • 1 ks Cibule žlutá
  • 1 ks Cibule bílá
  • 1 ks Cibule červená
  • 3 ks Šalotka
  • 2 ks Cibule lahůdková
  • 5 ks Kyselé okurky
  • 1 ks Červená kápie
  • 4 ks Vejce
  • 8 ks Křepelčí vejce
  • 3 stonky Řapíkatý celer
  • 2 ks Jablka různých odrůd
  • 5 lžíce Zelený hrášek
  • 4 lýíce Majonéza Vitana
  • 2 lžíce Plnotučná hořčice
  • 1 špetka Sůl, pepř
  • 1 špetka Med

Instrukce

  • Brambory uvaříme den předem v solném roztoku (voda a sůl – 4:1). Je nutné, aby byly bez známek poškození, nepopraskané. Vychladlé je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev vaříme zvlášť v osolené vodě. Mrkev, všechny cibule a okurky nakrájíme na menší kostičky. Mražený zelený hrášek přidáme hned zpočátku, aby rozmrzl. Červenou kapii týden předem spaříme vařící vodou, stáhneme slupku a ve větších kusech vložíme do okurkového láku „natáhnout“ chuť. Křupavou ochucenou kapii pokrájíme na menší kostičky.
    Řapíkatý celer důkladně očistíme od tuhých vláken a nakrájíme na velmi jemné kousky. Dvě různé odrůdy jablek oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na kostičky těsně před mícháním, aby nezhnědla. Slepičí a křepelčí vejce uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a překrojíme strunovým kráječem dvakrát do kříže, křepelčí rozkrájíme na čtvrtiny a použijeme na dozdobení porcí. Osolíme, opepříme, přidáme majonézu, tatarskou omáčku, hořčici, pár kapek medu a šetrně, ale důkladně, promícháme.

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account