Pánkův mistrovský bramborový salát
Ingredience
- 2 kg Brambory A
- 4 ks Mrkev
- 1 ks Cibule žlutá
- 1 ks Cibule bílá
- 1 ks Cibule červená
- 3 ks Šalotka
- 2 ks Cibule lahůdková
- 5 ks Kyselé okurky
- 1 ks Červená kápie
- 4 ks Vejce
- 8 ks Křepelčí vejce
- 3 stonky Řapíkatý celer
- 2 ks Jablka různých odrůd
- 5 lžíce Zelený hrášek
- 4 lýíce Majonéza Vitana
- 2 lžíce Plnotučná hořčice
- 1 špetka Sůl, pepř
- 1 špetka Med
Instrukce
- Brambory uvaříme den předem v solném roztoku (voda a sůl – 4:1). Je nutné, aby byly bez známek poškození, nepopraskané. Vychladlé je oloupeme a nakrájíme na kostičky. Mrkev vaříme zvlášť v osolené vodě. Mrkev, všechny cibule a okurky nakrájíme na menší kostičky. Mražený zelený hrášek přidáme hned zpočátku, aby rozmrzl. Červenou kapii týden předem spaříme vařící vodou, stáhneme slupku a ve větších kusech vložíme do okurkového láku „natáhnout“ chuť. Křupavou ochucenou kapii pokrájíme na menší kostičky.Řapíkatý celer důkladně očistíme od tuhých vláken a nakrájíme na velmi jemné kousky. Dvě různé odrůdy jablek oloupeme, odstraníme jádřince a pokrájíme na kostičky těsně před mícháním, aby nezhnědla. Slepičí a křepelčí vejce uvaříme, necháme vychladnout, oloupeme a překrojíme strunovým kráječem dvakrát do kříže, křepelčí rozkrájíme na čtvrtiny a použijeme na dozdobení porcí. Osolíme, opepříme, přidáme majonézu, tatarskou omáčku, hořčici, pár kapek medu a šetrně, ale důkladně, promícháme.