Panettone

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 45 minutes
Celkový čas 1 hour 5 minutes
Porce 3 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • 1 lžíce máslo rozpuštěné+ na vytření formy
  • 1 lžička sůl
  • 480 g hladká mouka
  • 2 ks vejce
  • 100 g rozinky
  • smetana ke šlehání
  • 1 šálek bílý jogurt
  • 100 g mandle nahrubo nasekané
  • 10 g sušené droždí
  • 1 lžíce citronová kůra strouhaná
  • ořechy
  • 100 g kandované ovoce
  • sušené ovoce na dokončení
  • 2 lžička vanilkový extrakt
  • 100 g cukr krupice

Instrukce

  • 1
  • Do mísy vlijte šálek teplé vody a přisypte droždí. Přimíchejte cukr, vejce, jogurt, vanilkový extrakt, citronovou kůru a sůl. Postupně vmíchejte mouku. Těsto hněťte, dokud nepřestane lepit (je-li třeba přidejte trochu mouky).
  • 2
  • Velkou mísu vytřete máslem, přesuňte do ní bochánek těsta, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí objem.
  • 3
  • Troubu zahřejte na 180 °C. Tři středně velké formy na panettone nebo vymyté plechovky vyložte pergamenovým papírem potřeným máslem, pečícím papírem nebo přímo papírovými formami.
  • 4
  • Do těsta zapracujte mandle, rozinky a kandované ovoce, rozdělte je na 3 díly a vytvořte koule. Ty vložte do forem, přikryjte utěrkou a nechte kynout dalších 30 minut (těsto vykyne nad okraje). Bochníky potřete rozpuštěným máslem a pečte dozlatova (asi 45 minut), testujte špejlí. Před podáváním ušlehejte dotuha smetanu, přelijte jí chleby a posypte ořechy a ovocem.
4 Komentářů
  1. recept neznám, škoda, že není nafocené výsledné jídlo

  2. MariannaFabušová 1 rokem ago

    5 stars
    S Panettone si chuťové poháriky pochutia

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    neznám, ale mandle zobu ráda 🙂

  4. 5 stars
    Panettone jsem již pekla a moc nám chutnalo.

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account