Paella

Vytisknout recept
Na velké pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nasekaný česnek. Za pár vteřin, než by česnek zhořknul, přidejte nakrájené šalotky, červenou papriku, slávky a zarestujte. Nechte je pustit šťávu, což trvá tak 5 minut, následně k nim vsypte překrojená cherry rajčátka, přidejte nasekaná loupaná rajčata a vařte, dokud nezačnou “mizet”.
Pak nastává čas přidat rýži, tu do pánve vsypte “po španělsku” křížem. Následně vše podlijte vínem, nechte jej chvilku odpařit a přilijte půlku vývaru a sáček "https://www.edelikatesy.cz/paellero-valenciana-smes-koreni-na-paellu-4" koření na paellu, to obsahuje také šafrán, který je pro recept zásadní a rýži krásně zbarví do žluta.  
Tuto první část vařte spíš zprudka, dokud se tekutina neodpaří, následně přilijte zbytek vývaru a nechte paellu pomalu vařit, dokud se neodpaří veškerý vývar a rýže nebude měkká.
Paellu nemíchejte! do uvařeného pokrmu přidejte, slávky uvařené zvlášť ve vývaru. Pánev zakryjte alobalem nebo velkou pokličkou a nechte ještě 5 minut dojít mimo plotýnku.
Před servírováním na vrch paelly přidejte ještě měsíčky citronu, nasekanou petrželku a chilli podle chuti. Recept: "https://www.edelikatesy.cz/"
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Slovenská
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 1 hour
Porce 4 porce
Uvařila BáraBílková

Ingredience

  • 3 lžíce Olivový olej Extra panenský
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 ks Koření na Paellu
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Červená paprika
  • 350 g Plody moře
  • 150 g Šery rajčata
  • 400 g Loupaná rajčata
  • 300 ml Bílé víno
  • 600 ml Drůbeží vývar
  • 400 g Kulatozrnná rýže
  • 2 ks Citron
  • Sůl
  • Pepř
  • Čili
  • Čerstvá petržel

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account