Těstoviny s pomerančem a ořechovým pestem

Vytisknout recept
Ořechové pesto můžete připravit i ve větším množství. V chladu a uzavřené nádobě vydrží až 1 týden
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutes
Čas vaření 40 minutes
Celkový čas 1 minute
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Na salát
  • 200 g K-free
  • těstovin
  • sůl
  • 250 g
  • cherry rajčátek
  • 1
  • pomeranč
  • 3 větvičky
  • koriandru
  • Na pesto
  • 100 g
  • oříšků
  • 1 stroužek
  • česneku
  • 1
  • citron
  • 100 ml
  • řepkového oleje
  • 50 g
  • nastrouhaného parmazánu
  • koření
  • sůl

Instrukce

  • 1
  • Těstoviny uvaříme podle návodu uvedeného na obalu ve vroucí osolené vodě a následně scedíme.
  • 2
  • Rajčata omyjeme, osušíme a nakrájíme na čtvrtky. Pomeranč oloupeme a nakrájíme na měsíčky. Koriandr omyjeme, osušíme a nakrájíme najemno.
  • 3
  • Směs ořechů opražíme na pánvi bez přidaného oleje. Česnek očistíme. Citron omyjeme pod horkou tekoucí vodou a kůru nastrouháme. Ořechy, česnek a kůru s řepkovým olejem a parmezánem rozmixujeme na jemno. Pesto ochutíme solí a pepřem.
  • 4
  • Těstoviny smícháme s pestem a přidáme pomeranč a koriandr. Salát necháme před podáváním přibližně 4 hodiny odležet.
7 Komentářů
  1. 5 stars
    Zajímavý recept. Vypadá lákavě.

  2. Oku lahodící pokrm, ale obávám se, že na toto bych manžela nepřesvědčila a ani sama nevím, zda bych byla natolik odvážná.

  3. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Tato kombinace mě asi neláká, ale díky .-)

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account