ovocný velikonoční chlebíček

Vytisknout recept
Kandované ovoce ale vyměň za sušené ovoce bez cukru a v těstě vynechej alkohol, ušetříš tak spoustu kalorií.
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 14 porcí
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Těsto
  • 6 ks bílků 200 g
  • 80 g přírodního sladidla bez kalorií krystal
  • 70 g celozrnné špaldové nebo pšeničné mouky
  • 70 g hrubé bílé pšeničné mouky
  • 30 ml řepkového oleje
  • 1 lžička skořice 3 g
  • 30 g rozinek bez cukru
  • 60 g sušených meruněk bez cukru
  • 60 g ořechů
  • 50 g vysokoprocentní čokolády bez cukru
  • kůra z 1 pomeranče
  • trošku citrónové kůry
  • Na dokončení
  • troška rumu 1 ml
  • práškové sladidlo bez kalorií

Instrukce

  • Rozehřej troubu na 180 °C.
  • Nasekej na menší kousky meruňky, ořechy a čokoládu.
  • Z bílků vyšlehej tuhý sníh, v průběhu přisypávej sladidlo bez kalorií. Návod, jak správně vyšlehat sníh bez cukru.
  • Ke sněhu prosej oba druhy mouky.
  • Přidej olej, lžičku skořice, rozinky, meruňky, ořechy a čokoládu, nastrouhanou pomerančovou a citrónovou kůru a zlehka promíchej.
  • Těsto nalij do formy na biskupský chlebíček o rozměru 10 × 20 × 6 cm vystlaný pečícím papírem.
  • Peč 30 – 40 minut na 180 °C. Zkontroluj zapíchnutím špejle doprostřed chlebíčku, pokud je po vytažení suchá, je hotový.
  • Ještě teplý chlebíček potři troškou rumu pomocí silikonové mašlovačky a posypej práškovým sladidlem bez kalorií.
4 Komentářů
  1. 5 stars
    Toť vyzerá veľmi lákavo

  2. 5 stars
    Velká dobrota. To určitě udělám.

  3. Nádhera, na tom bych si pochutnala.

  4. Lenka Hudečková 1 rokem ago

    Krásný zákusek…. ufff… když mě by to lákalo, ale musím se hlídat…. i s tím umělým cukrem 🙂

Napište komentář

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account