
Omeleta s dýní, šalvějí a sýrem
V misce promíchejte vejce se sýrem, osolte a opepřete a směsí zalijte zeleninu na pánvi (měla by zvládnout i pobyt v troubě). Dejte vejcím asi pět minut na to, aby se usadila; trochu jimi zahýbejte. Jakmile bude omeleta zespoda pevná, ale navrchu ještě polotekutá, vložte ji krátce pod gril, aby se zapekla i shora. Nechte chvíli v pánvi dojít, pak vyklopte na talíř a podávejte rozkrájené na řezy.
1lžíce - olivový olej
1ks - cibule (malá, červená, najemno)
600g - dýně (dužina, na kostičky)
1hrst - šalvěj (lístky, nahrubo)
6ks - vejce (zlehka pošlehané)
100g - sýr (tvrdý, nastrouhaný - typ ementál)
1špetka - sůl
1špetka - pepř
příprava - 10
vaření - 30