Omáčka z krůtích jater ze sušených rajčat a červené kapie s rýží

Vytisknout recept
Toto jídlo jsem dnes vařila zase po delší době pro rodinu na zítřek do zaměstnání. Proto jsem s dovolením nafotila jen tak "halabala" v dózičce a ne naservírované na talíři.
Dvě střední cibulky si oloupeme, nakrájíme na drobno a dáme restovat do hrnce, kam jsme si nalili trošku oleje dle svých zvyklostí.
Dále očistíme a pokrájíme na menší kousky červenou kapii. Tu přidáme k cibulce, když je hotová tzv. "do zlatova", chvíli společně restujeme.
Mezitím jsem si očistila a pokrájela omytá a očištěná játra. Dala do hrnce, přidala gulášové koření, trošku soli. Zamíchala a nakonec jsem do směsi vyklopila obsah skleničky se sušenými rajčaty. Zamíchala, přilila cca 1 litr vody a pod pokličkou vařila zhruba 30-40 minut.
Následně jsem si v trošce vody rozmíchala 3 lžíce hladké špaldové mouky a omáčku tímto zahustila. Zamíchala a ještě na mírném plameni asi 10 minut provařila.
Podávat můžeme s rýží, ale dobrý by byl i knedlík, těstoviny či jen čerstvý voňavý chléb.

400g - krůtí játra
2ks - cibule střední
1ks - kapie červená
1ks - sušená rajčata (malá sklenička)
1/2ks - koření na guláš (klasický sáček)
2špetka - sůl
3lžíce - špaldová hladká mouka
1,2l - voda
2ks - rýže - sáček (vařená)
1dcl - olej
příprava - 10
vaření - 60
Kategorie Hlavní jídlo
Porce 0
Uvařila Jaroslava Korpášová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account