Okurková limonáda

Vytisknout recept
Salátovou okurku oloupeme, nakrájíme na větší kousky, vložíme do zhruba 1-litrové nádoby a rozmixujeme tyčovým mixérem do konzistence řidčího pyré
Přidáme přibližně 0,5 litru vody (perlivé či neperlivé) a necháme vylouhovat 10 – 15 minut v chladničce
Vylouhovanou okurkovou směs přelijeme přes sítko do džbánu, vymačkáme šťávu z dvou limetek a osladíme dle chuti medem nebo třtinovým cukrem
Dolijeme vodou a velmi dobře limonádu promícháme, aby měla vyváženou chuť
Přidáme kostky ledu, kterými rozhodně nešetříme a připravený nápoj necháme vychladnout v chladničce
1,5l - perlivá (případně i neperlivá) voda
1ks - salátová okurka
2,5lžíce - med nebo třtinový cukr
2ks - limetky
příprava - 10
vaření - 0
Kategorie Nápoje
Uvařila Zuzana Zachová

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account