Obzvláště vypečené rohlíky

Vytisknout recept
Kategorie Přílohy
Čas přípravy 45 minutes
Čas vaření 15 minutes
Uvařila MichaelaŠimrová

Ingredience

  • 270 ml Vlažná voda
  • 70 g Vlahé sádlo
  • 470 g Hladká mouka
  • 2 lžička Sůl
  • 1 lžička Cukr
  • 7 g Sušené droždí

Instrukce

  • Veškeré suroviny dáme buď do pekárny na program "těsto" a nebo zaděláme růčo a necháme kynout. Po vykynutí umotáme 10 rohlíků, necháme ještě v teple 15 minut kynout. Pokud chceme rohlíky posypat solí, kmínem nebo jinými semínky, tak je těsně před pečením potřeme vlažným mlékem a posypeme. Pečeme při 215 stupních zhruba 15 minut. Při pečení je potřeba dát do trouby na dno kastrůlek s vodou, aby se tvořila pára. Po upečení necháme vychladnout a pak už jen "dobrou chuť". Já si dala na okošt ještě vlahý rohlík s čerstvým máslem a domácí marmoškou a nemělo to chybu.
Tagy:

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account