Obalované zelí s bramborem, zeleninovou přílohou a tatarskou omáčkou

Vytisknout recept
Kategorie Hlavní jídlo
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 30 minutes
Porce 0
Uvařila JanaFidrová

Ingredience

  • 1 ks Hlávkové zelí - menší
  • 1 hrnek Strouhanka
  • 2 ks Vejce
  • 1 lžíce Hladká mouka
  • 1 lžička Sůl
  • 4 ks Brambory
  • 1/8 ks Máslo
  • 1 špetka Kmín
  • 1 ks Strouhaná mrkev
  • 1 ks Strohaná červená řepa
  • Olej
  • 1/2 dcl Světlé pivo

Instrukce

  • Nejprve dáme vařit vodu do dvou hrnců. Do jednoho dáme sůl a kmín, oloupeme brambory a dáme je uvařit. Do druhého dáme spařit do vroucí vody zelí, které před tím nakrájáme na širší plátky. Zelí vyndáme z vroucí vody a necháme chvíli vychladnout. Mezi tím dáme do hlubokého talíře či mísy vejce, která osolíme, přidáme hladkou mouku a pivo a rozšleháme vidličkou. Do směsi namočíme vychladlé plátky zelí, které následně obalíme ve strouhance a osmahneme v rozpáleném oleji na pánvi.
    Mezi tím se nám uvaří i brambory, které slijeme.
    Na talíř dáme brambory  které omastíme rozpuštěným máslem. Na syrové zelí, které nám ještě zbylo dáme smažené obalené zelí, strouhanou mrkev a řepu.
    Kdo má rád, může si dát i tatarku.
    Dobrou chuť. 😉

©2024 Ženy s.r.o.

nebo

Přihlášení

nebo    

Zapomenuté heslo

nebo

Create Account