Obalované zelí s bramborem, zeleninovou přílohou a tatarskou omáčkou
Ingredience
- 1 ks Hlávkové zelí - menší
- 1 hrnek Strouhanka
- 2 ks Vejce
- 1 lžíce Hladká mouka
- 1 lžička Sůl
- 4 ks Brambory
- 1/8 ks Máslo
- 1 špetka Kmín
- 1 ks Strouhaná mrkev
- 1 ks Strohaná červená řepa
- Olej
- 1/2 dcl Světlé pivo
Instrukce
- Nejprve dáme vařit vodu do dvou hrnců. Do jednoho dáme sůl a kmín, oloupeme brambory a dáme je uvařit. Do druhého dáme spařit do vroucí vody zelí, které před tím nakrájáme na širší plátky. Zelí vyndáme z vroucí vody a necháme chvíli vychladnout. Mezi tím dáme do hlubokého talíře či mísy vejce, která osolíme, přidáme hladkou mouku a pivo a rozšleháme vidličkou. Do směsi namočíme vychladlé plátky zelí, které následně obalíme ve strouhance a osmahneme v rozpáleném oleji na pánvi.Mezi tím se nám uvaří i brambory, které slijeme.Na talíř dáme brambory které omastíme rozpuštěným máslem. Na syrové zelí, které nám ještě zbylo dáme smažené obalené zelí, strouhanou mrkev a řepu.Kdo má rád, může si dát i tatarku.Dobrou chuť. 😉